Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HFF : Girmay allersnelste in Herentals na spannende sprint, 2e Cavendish en De Lie op podium : 25.000 fans genieten - extra foto's

Mevrouw Cavendish ontvangt bloemen van HFF - foto NNieuws
Sanne Cant kreeg een fijne huldiging en gaf de start van de dameskoers

Sanne Cant kreeg een fijne huldiging en gaf de start van de dameskoers - foto Johan Temmerman/NNieuws

Biniam Girmay allersnelste in Herentals na spannende sprint, 2e Cavendish en De Lie op podium : 25.000 fans genieten

Biniam Girmay allersnelste in Herentals na spannende sprint, 2e Cavendish en De Lie op podium : 25.000 fans genieten - foto DreamTeamPics HFF

HFF trok donderdag ook dit jaar de massa naar het Herentalse centrum. Volgens de organisatoren waren ze met zo'n 25.000 : enthousiaste supporters langs het hele circuit.   Op de Markt rijen dik, in de straten minder.  Daar heeft de afwezigheid van lokale publiekslieveling Wout van Aert zeker mee te maken. 

In de 35e ronde - vanwege zijn 35e ritzege in de Tour - kreeg Cavendish een mooi eerbetoon: op de tonen van het Brits volkslied  'God Save The King' en luid aangemoedigd door de ongeveer 25.000 toeschouwers mocht de 39-jarige Brit een rondje lang voor de groep uitrijden - met een brede glimlach. 
 
Daarna was het tijd voor de finale. Thuisrijder Steff Cras demarreerde uit de kopgroep om een sprint te ontlopen, maar onder impuls van Cees Bol, ploegmaat van Cavendish, werd hij in de slotronde ingelopen. Maar Cavendish, die zijn laatste wedstrijd op Belgische bodem reed, moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Biniam Girmay.   "In 2008 wist ik hier trouwens te winnen", lacht sympathieke Cavendish.
 
 

Imposante presentatie van de vedetten - extra foto's

 

Vooraf bij de presentatie van de vedetten op het podium kregen zowel spurtbom Cavendish als 'Groene' Girmay indrukwekkend denderend applaus.   Fans uit heel het land kwamen hunkeren om hun t-shirt te kunnen laten tekenen of een unieke selfie samen met hun held te nemen.

Hier en daar ontdek je tussen de massa supporters in de Britse kleuren of de Union Flag.  Ronnie Verbruggen (42) uit Perk Steenokkerzeel : "Ik volg Mark Cavendish al jaren. Hij is dan ook nog vooral heel sympathiek.  Z'n huldiging mag ik vandaag niet missen.  Nu nog hopen op z'n handtekening en een selfie : die gaat de wereld rond dan. Trouwens heel goei organisatie hier in Herentals : vlot parkeerplaats gevonden én vooral een plaatsje dichtbij het podium!"

De meeste aandacht ging vanavond zeker naar King Cav.  De massa fotografen focusten op z'n vertederende innige knuffel met z'n eigen hond. Er was ook een bloementuil voor mevrouw Cavendish (foto boven).

Cav mysterieus over z'n toekomst

Krijgen we Mark Cavendish volgend seizoen dan toch nog te zien in het peloton? Op het na-Tourcriterium in Herentals deed de 39-jarige Brit alvast mysterieus over z'n toekomst. "Of dit mijn afscheid van de koers in Vlaanderen is? Ik weet het nog niet", vertelde Cavendish.

 

HFF vrijdag en zaterdag

Vrijdag  is er ook nog de 'loopwedstrijd' de 2u Van Mondelèz. Piet Piraat komt op de middag zingen en Regi en Bart Kaëll staan op het podium.

Zaterdag wordt er nog verder gefeest op de Grote Markt in Herentals. De Belgische coverband U2be zal rond 20 uur de grootste hits van U2 spelen. De Kempische trots Natalia staat daarna ook op het podium.  

Foto's Johan Temmerman / NNieuws.

 

Grote Markt, Herentals, België

Mevrouw Cavendish ontvangt bloemen van HFF - foto NNieuws

Deel dit artikel